Ezerjó lett Abony bora az idei esztendőben

Megosztás

Az immáron hagyományos Abony bora választást rendezték meg a minap az abonyi városháza dísztermében.

A borkóstolón a Megyeri pincészet jóvoltából összesen 11 féle bor került a vendégek asztalára. Ebből 8 volt fehérbor, egy rozé, kettő pedig vörös volt.

A borok nagyon magas pontszámokat kaptak, a végén a rozé és az ezerjó versenyzett egymással a jelenlévők pontszámai alapján. Végül a fehérbor, azaz az ezerjó győzött, mert ezt a finom italt többen választották be elsőnek, és a pontszámai is jobbnak bizonyultak. A tavalyi évben rozé volt a város bora.

Ezen az estén a borkóstolást még feledhetetlenebbé tette az INNOVEN Kft. által prezentált, profi módon szervírozott menüsor, melyben előételként sajtok, főételként sültek körettel és friss salátával, valamint desszertként egy nagyon finom torta is szerepelt. A borvacsorán a remek zenei „aláfestést” Khórer Attila, a Kinizsi Pál Gimnázium diákjai biztosította, aki elektromos zongorán játszott.

A rendezvényen Abony városvezetése mellett a Somogyi Imre Kertbarát Kör tagjai, helyi vállalkozók, intézményvezetők is részt vettek.

A rendezvény elején köszöntőt mondott Pető Zsolt polgármester, aki kiemelte, nagyon jó érzés látni azt, hogy messzi települések lakói is büszkén dicsekednek az Abonyból kapott borával.

Az ezerjó lesz majd 2023-ben a városi imázs egyik fontos része. Megyeri József borász kiemelte, nagy öröm számára, hogy ezt a bort választották a vendégek, hiszen az Alföldön és Abonyban is nagy hagyománya, több évtizedes múltja van ennek a borfajtának.

Forrás és fotó: Abony.hu Facebook

Kapcsolódó cikkek